Aktuell poängställning

Under läsutmaningen läsåret 2012/2013 samlade eleverna 305 poäng.

lördag 13 april 2013

Alex Dogboy


Boken heter Alex Dogboy och författaren heter Monica Zak.
Den är värklighet baserad
Han bor i Honduras.
Det handlar om en pojke som flyttar ut på gatan.
Pojken heter Alex.
Hans pappa och mamma överger Alex.
Han fryser och svälter nästan ihjäl.
Han blir inlåst i ett kylrum.
Han blir kidnappad av en utlänning.
Han blir misshandlad och rånad på en soptipp.
Jag ger boken 10 av 10.
Jag rekomenderar dom som gillar spänning.

Skeppets gåta

bokens huvudsperson är Emil. Emil är snäll. Emil har ljust hår. Emil vill veta vem som kidnappat en gammal kapten. Problemet är att Emil inte kan hitta kaptenen. Boken handlar om en kapten. Den som gillar spänning skulle gilla den här boken.

Anna Larssons hemliga dagbok

En norrman en elefant och Bellman


I boken är det massor av vitsar och skemt. det är Norge vitsar,äktenskaps vitsar,vitsigt,skolvärlden,Elefant vitsar,hos doktorn,familjeliv,kultur och fritid,Bellman historier,utterskämt,minnesvärda samtal,yrkeslivet,magstark,eskimå vitsar,djur likt. det är 666 historier i varje bok. den som har illustrerat boken heter Henrik Lange.
här är en rolig vits vet du varför norska fångar inte får mejla för att dom kan få ett dokument som innehåller en bifogad fil. det är aldrig fel med en rolig historia ,särskilt inte om den handlar om norrmen. i denna samling med 666 vitsar hittar du så välde bästa dråpligheterna om Runar och Vegard och deras landsmen och vår igen stolle bellmans mest galna upptåg .dessutom innehåller bokenen rad andra roliga historier.jag tycker boken passar till alla åldrar alla tycker väl roliga historier är kul.